Уманщина – в очікуванні відкриття малого групового будинку

Дата: 25.06.2020 08:19
Кількість переглядів: 612

Уманщина – в очікуванні відкриття малого групового будинку

Автор  

Уманщина – в очікуванні відкриття малого групового будинку (МГБ), що в с. Собківка. Ухвалення відповідного нормативно-правового акту КМУ щодо фінансової підтримки МГБ дасть змогу влаштуватися там 10 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, на період пошуку для них родини або до досягнення повноліття, в умовах, наближених до сімейних.

Оглянув будівлю разом із очільницею Уманщини Світланою Волошенюк заступник голови ОДА Юрій Лесюк під час робочого візиту. Простора світла новобудова має шість кімнат, велику кухню, вітальню та ванні кімнати з убиральнями.  

Як повідомив заступник, будівництво першого в області МГБ завершили ще в жовтні минулого року. На будівництво передбачили понад 7 млн грн субвенції з державного бюджету.

– Щойно Уряд ухвалить необхідний для відкриття нормативно-правовий акт, зможемо ввести в експлуатацію будівлю. Між тим, облдержадміністрація вже звернулася до Мінсоцполітики з проханням повідомити про орієнтовну дату ухвалення довгоочікуваного документу. І важливо, що діти, які потому житимуть в будівлі, зможуть почувати себе в ньому немов у справжній родині.

Нормативно-правовий акт Кабінету Міністрів України має бути ухвалений відповідно до п.5 постанови КМУ від 24.12.2019 № 1101 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги».

Автор статті 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь