День села

Дата: 03.09.2018 12:22
Кількість переглядів: 1429

Нехай Іваньки наші процвітають
І ниви колосяться на добро,
Хай сильна, гідна молодь підростає,
Щоб  світ  увесь про наше знав село!

       На центральній площі села Іваньки 24 серпня було надзвичайно красиво. Тріпотіло на грайливому літньому вітрі  жовто-блакитне полотнище нашої держави, майоріли на сонці яскраві стрічки, переливаючись усіма кольорами веселки. Святковий концерт до Дня Незалежності України та Дня села був насиченим та цікавим. Ведуча Юрчик Людмила відкрила святкове дійство теплими віршованими словами  про село, Україну, батьків, односельчан.

         На урочистостях з нагоди святкування 27-річниці Незалежності України та  Дня села добрі слова вітань і побажань линули з уст голови села Поліщук Л.М. Теплі слова побажання успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку і розквіту нашої громади прозвучали  з їх вуст. За їх словами, квітуче і красиве село Іваньки  надалі повинно лише ставати ще кращим і багатшим, адже тут живуть люди, які заслуговують на гарне і щасливе  життя.
IMG 5221     Насамперед своїх односельчан привітала сільський голова Поліщук Л.М. Всіх присутніх вона привітала від імені депутатського корпусу та виконавчого апарату сільської ради з найголовнішим святом  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­нашої держави - Днем незалежності України!

    День Незалежності – це не просто День народження Держави, це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили історію і боролися за державність. Нам, їхнім нащадкам, випало на долю жити в соборній суверенній Україні.  На 27-му році своєї незалежності наша країна опинилися перед серйозним екзаменом на мужність і зрілість. Не визнана війна, яка точиться на сході України, забирає життя жителів сходу та воїнів, які відстоюють у жорстоких боях наш суверенітет і територіальну цілісність.

   Жителі нашого села також взяли участь у боротьбі за незалежність і суверенітет нашої держави.

    Цим мужнім чоловікам рішенням сесії сільської ради була виділена матеріальна допомога. Ми всі уболіваємо за долю України і віримо, що перемога буде за нами. Ми стоїмо на порозі великих змін, як у країні так і у наших серцях.

    Попереду - велика і клопітка праця. Адже щасливе прийдешнє втілюється не лише у розвитку демократичних інституцій держави, але і у повсякденній мирній праці її людей, у вирощуванні врожаїв, які збирають наші хлібороби, успішному навчанні наших дітей, спокійній і захищеній старості батьків.

    Ми віримо, що Україна попри всі труднощі, має майбутнє, і громадяни нашої держави будуть жити у вільній і процвітаючій країні.

     Цьогоріч ми вже втретє святкували день нашого села. Іваньки – сучасний сільський населений пункт, повністю газифікований, більшість вулиць з твердим покриттям, та найбільше багатство села – його люди, великий розгалужений Іваньківський рід, а серед них і родини працівників соціальної сфери села. Ми пишаємось ними, дякуємо за працю сільської ради, ЗОШ І-ІІІ ступенів, ДНЗ «Веселка», поштового відділення, Іваньківської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, ФАП у с. Тимошівка, торгових точок, будинку культури, бібліотеки, клубу «Надвечір’я» під керівництвом А.Т.Гоменюка.

      Без функціонування цих установ життя в селі завмерло б.  

 На нашому  святі були  присутні гості із с. Крачківка і с. Березівка. З цими селами ми  об’єднались в одну сильну громаду.

  Також привітали  товаровиробників, підприємців  за те, що протягом року надавали спонсорську допомогу та брали активну участь у всіх заходах та міроприємствах села,  допомогли в підготовці та проведенні свята.  Від виконавчого комітету, депутатського корпусу сільської ради,  від усіх жителів були вручені запашний короваї.

   За те, що ми  зібралися на свято, ми дякуємо нашим спонсорам, які доклали чимало зусиль, щоб наше свято було незабутнім, веселим, радісним. Це:

Северин Микола Федорович - ТОВ «Дзензелівське»,

Христоріз Сергій Іванович - ТОВ «Прибуток»

Микола Андрійович Плужник - директор Христинівської пекарні. Це його запашні короваї ми вручали нашим товаровиробникам.

Карпенко Юрій Васильович – ФГ «Карпенко», Рябовіл Іван Іванович.

    Прекрасний концерт для односельчан організувала директор будинку культури села Іваньки Юрчик Наталія Іванівна та художній керівник Юрчик Людмила Валеріївна. Звучали  музичні композиції про Україну, які публіка вітала щирими оплесками, прекрасні танцювальні композиції у виконанні вихованців Юрчик Людмили радували  гостей та односельців.

   Після виступів наших колективів відбувся концерт ансамблю “Громиця”. У виконанні артистів звучали прекрасні композиції про Україну. Для наймолодших гостей свята був батут і гірка. Потім для молоді була святкова дискотека. Свято тривало до пізньої ночі. Всі були задоволені. Свято вдалося, адже його учасники переглянули чудовий концерт,скуштували прекрасної юшки, каші.

Громада села того дня таки гарно веселилась. Люди жартували, співали і танцювали, прославляли землю, на якій народились і виросли.

То ж цвіти і надалі, квітуча Іваньківська земле! Плодонось щедро своїми врожаями на добро та достаток цим гарним трудолюбивим людям, виспівуй їм солов’їними піснями, вигравай диво кольорами своїх дібров.

І нехай у нашкрай, на нашу землю часто прилітаютьлелеки, несучи на своїх крилах нове життя, нову надію.

І нехай гучно у височінь злітає гарна українська пісня, навіть після важкого трудового дня.

І нехай на столах у людей завжди будуть хліб та сіль, а з ними – достаток, добробут, гарне заможне життя.

Цвіте калина біля хати, курличуть в небі журавлі,

А на покуті Божа Мати і хліб рум’яний на столі.

Це все - мій дім, це – Батьківщина, що Україною зову,

Моя сім’я, моя родина. За них я Господа молю.

Пошли нам, Боже,благодаті: любові, щастя і добра,-

Хай кожну українську хату Господь завжди оберіга.

Хай буде злагода в родині, хай дім Ваш повниться теплом,

Радійте старцеві й дитині і за добро платіть добром.

Щебечуть діти у господі, а на калині солов’ї,

Пливе молитва з уст народу і хліб святиться на столі.

Це все - мій дім, це – Батьківщина, що Україною зову,

Моя сім’я, моя родина. За них я Господа молю.

 

 

 

IIMG 5221

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь